14 september: Dag van de Scheiding

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen gaat scheiden.

Dit was voor de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) was dit in 2010 de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen. Namelijk de ‘Dag van de Scheiding’. Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 14 september.

De Dag van de Scheiding

Met de Dag van de Scheiding wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen. Zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Waarom deze dag in september wordt gehouden? Omdat op 15 september 1796 in Nederland de allereerste echtscheiding werd uitgesproken. Sinds 2010 wordt op of rondom deze datum de Dag van de Scheiding georganiseerd.

Gratis advies en scheidingscheck

Op de Dag van de Scheiding openen de vFAS-kantoren hun deuren om informatie te geven over scheiden. Belangstellenden kunnen dan informatie krijgen over onder andere alimentatie, scheiden met kinderen, boedelverdeling en scheiden met een eigen huis.

Wilt u meer weten over scheiden? Of een gratis scheidingscheck laten uitvoeren? Bel mij of mail mij voor een afspraak.

Door Patrizia Marcucci

Ik ben een mediator / scheidingsadvocaat gevestigd in Breda centrum. Wilt u meer weten over scheiden en de coaching van uw samengesteld gezin? Dan kunt u mij bellen of een mail sturen voor een afspraak.

Deel deze blog

Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on print
Share on email
Blog

Alimentatie van twaalf naar vijf jaar

Op dit moment is de partneralimentatieplicht nog maximaal twaalf jaar na de echtscheiding. Het wetsvoorstel wijziging partneralimentatie is reeds in december 2018 door de Tweede

Blog

14 september: Dag van de Scheiding

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen gaat scheiden. Dit was voor de Nederlandse

Scroll naar top