overlegscheidingsadvocaat / mediator / coach samengestelde gezinnen

Over mij

Patrizia Marcucci

Denk eens terug aan die periode van langer geleden. Aan de tijd waarin jij en jouw partner samen op weg waren naar een gedeelde toekomst. Ben je het met me eens wanneer ik stel dat jullie relatie te waardevol was om nu tegen elkaar te strijden? En dat het door jullie gedeelde verleden de basis is voor wederzijds respect?

Het behoud van die waardering, dát is wat mij drijft. Ik rond jullie scheiding zo goed mogelijk naar tevredenheid van jullie beiden af. En waak er altijd – maar dan ook altijd – voor dat kinderen niet de dupe worden. Hoe lastig en verdrietig de periode rondom een scheiding ook is, besef dat je deze tijd ook weer achter je kunt laten. Juist door nu zaken eerlijk en respectvol af te handelen.

Jouw gids

Ik ben geboren in Milaan, rondde daar mijn studie Rechten af en werkte in Italië als advocaat en bedrijfsjurist. Later voltooide ik ook in Nederland mijn rechtenstudie, waarna ik me specialiseerde in familierecht en mediation. Het was in die periode dat ik steeds meer besefte dat het bij mijn werk om mensen gaat. En dat juist hun gedrag mij fascineert, wat me ertoe aanzette me verder in coaching te verdiepen.

Inmiddels heb ik opleidingen voor professionele communicatie, NLP (neuro-linguïstisch programmeren) en relatietherapie afgerond. En fungeer ik met al die kennis en ervaring graag als jouw gids. Praktisch, concreet en recht door zee.

Wat mij typeert

Een vechtscheiding kost meer dan alleen energie. Het maakt banden kapot. Niet alleen tussen beide partners, maar ook als het gaat om de relatie met hun kinderen. Ik hecht dan ook zeer aan het behoud van jullie onderlinge verhoudingen. Vandaar dat ik als overlegscheidingsadvocaat en mediator voldoende ruimte laat voor emoties. Die mogen er simpelweg zijn.

Toch is het niet zo dat je bij mij rustig achterover kunt leunen. Zoals jij er terecht op vertrouwt dat ik integer en loyaal ben, zo verwacht ik van jou voldoende eigen inbreng. Afwachten en een passieve houding hebben geen zin, daarmee loopt een traject al snel uit op een mislukking. Ik sta dan ook niet zozeer vóór, maar naast je. Vooral ook om je te laten inzien dat juist jouw eigen inbreng de basis is voor een succesvolle afronding.

Die werkwijze – zacht en tegelijk met meer dan voldoende pit – typeert mij. Ik zet mijn kracht, kennis en intuïtie met alle motivatie voor jou in. Bedoeld om jou in jouw heelheid als mens een relatie te laten beëindigen én weer door te laten gaan met leven.

Brancheverenigingen

Ik ben lid van meerdere brancheverenigingen, om zo mijn inzichten te delen en nieuwe kennis op te doen. Gedeelde kracht, daarvan profiteert iedereen. Ook wie ik begeleid.

“Ik heb een jaar of zes geleden een stiefmoedercursus gevolgd bij Patrizia. Wat ik daar geleerd heb pas ik nog wekelijks toe. Patrizia kent de worstelingen van een samengesteld gezin van binnen en van buiten. Heb je hulp nodig in je stiefmoederrol dan kan ik Patrizia van harte aanbevelen. Dank Patrizia voor jouw deskundige en warme begeleiding zonder oordeel.” – Truyke van G.

Partners

Mijn werk doe ik niet alleen. In plaats daarvan vertrouw ik mede op de kennis en kunde van anderen. Samen komen wij voor jou tot het beste resultaat, daar ben ik van overtuigd.

Netwerk