overlegscheidingsadvocaat / mediator / coach samengestelde gezinnen

Mediator Breda

Mediator Breda

Op zoek naar een mediator in Breda?

Patrizia Marcucci biedt je de mogelijkheid om, begeleid door een neutrale bemiddelaar (mediator) vragen en gevoelens constructief met elkaar te bespreken. Dan kun je met elkaar bepalen hoe je juridisch, financieel en relationeel uit elkaar wilt gaan. Als mediator Breda ben ik neutraal en onpartijdig en zal geen standpunt innemen of beslissing nemen over het conflict. Door middel van mediation help ik jullie helderheid te krijgen, inzicht te geven en jullie samen er uit te laten komen. Stap voor stap begeleid ik jullie om samen tot afspraken te komen. Afspraken waar jullie beiden achter kunnen staan. Deze afspraken worden uiteindelijk door mij, als jullie mediator, vastgelegd in een echtscheidingsconvenant welke bij de rechtbank wordt ingediend. Lees ook dit artikel over scheiden zonder rechter.

Mediation bij (echt)scheidingen

Iedere relatie is bijzonder, dus ook elke echtscheiding. Als de beslissing genomen is om uit elkaar te gaan kan dit emoties oproepen als boosheid, verdriet, angst en rouw. Maar ook gevoelens van opluchting en vrijheid. Afhankelijk van je relatie, kan dit bij (ex)partners heel verschillend zijn. Maar voor elke echtscheiding geldt dat er heel wat op je af komt; financieel, juridisch, emotioneel en relationeel.

Mediation en kinderen

Sinds 2009 is het voor ouders met minderjarige kinderen die uit elkaar gaan verplicht een ouderschapsplan op te stellen en in te dienen bij de rechtbank. Hierin leggen ouders vast hoe zij de zorg en opvoeding voor de kinderen gaan delen. Belangrijk onderdeel van de mediation is het samen opstellen van het ouderschapsplan. Ook hiermee help ik jullie graag.

Twijfels over scheiding?

Soms zijn partners in twijfel over een mogelijke scheiding. In die gevallen kan een mediation gesprek helpen om samen duidelijk te krijgen waar je met elkaar staat, hoe je verder wilt en wat daarvoor nodig is.

Echtscheiding maar met ieder een eigen advocaat?

Als scheiden in goed overleg mogelijk is maar jullie willen liever wel ieder je eigen advocaat dan is een overlegscheiding mogelijk een oplossing voor jullie.
Als overlegscheidingsadvocaat werk ik samen met de echtscheidingsadvocaat van de partner, een coach en indien nodig een financieel deskundige. Zo vormen we een team wat samen jullie belangen vooropstelt. Lees hier meer over wat ik voor je kan betekenen als je kiest voor een overlegscheidingsadvocaat.

Mediator breda

Mediator Breda

Mediator Breda

Wil je meer weten over wat ik voor jullie kan betekenen?
Bel vrijblijvend 085 203 0059 of stuur een email. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier en ik zal snel contact met je opnemen.

Overige specialismen

Mediator Breda

Coaching samengestelde gezinnen

Dag van de Scheiding: ieder einde markeert een nieuw begin

Internationaal

coaching samengestelde gezinnen

Overlegscheiding