overlegscheidingsadvocaat / mediator / coach samengestelde gezinnen

Overlegscheiding

Overlegscheiding

Een overlegscheiding draait om vertrouwen. Om respect en waardering naar de ander, ook al is die persoon binnenkort jouw ex-partner. Anders dan bij een vechtscheiding komt de rechter er bij een overlegscheiding niet aan te pas. In plaats daarvan vertrouw je op een advocaat die er voor jouw belangen zit, zonder te strijden tegen de andere partij. Bij overlegscheiding spreek je af dat je de rechter niet inschakelt om knopen door te hakken. Je maakt in overleg afspraken met elkaar. Transparant, helder en constructief: een overlegscheiding bespaart je veel tijd en leed.

Als overlegscheidingsadvocaat rond ik jouw scheiding soepel en efficiënt af. Ik werk samen met de overlegscheidingsadvocaat van jouw partner, een coach en waar nodig ook een financieel deskundige. Eventueel schuift ook een kinderdeskundige aan. Zo ontstaat een team dat samen jullie belangen vooropstelt en oplossingsgericht werkt. Met respect naar elkaar en zo open, efficiënt en eerlijk mogelijk.

Voor wie is overlegscheiding?

  • Mensen die willen scheiden en kinderen hebben
  • Ondernemers die een scheiding overwegen
  • Mensen die uit elkaar willen, maar onderling grote verschillen hebben in balans, kennis en/of verwerking
  • Voor wie te maken heeft met complexe kwesties. Emotioneel, maar ook vermogensrechtelijk of bij financiële belangen


Overlegscheiding: ook voor ongehuwden

Bij een overlegscheiding is sprake van twee advocaten. Dit in tegenstelling tot mediation, waarbij ik als onpartijdig belangenbehartiger van jullie beiden fungeer. En hoewel de naam anders doet vermoeden, is een overlegscheiding ook mogelijk wanneer je ongehuwd bent. Sterker, ben je niet gehuwd maar heb je kinderen en/of samen vermogen, dan is een overlegscheiding juist aan te raden. Vermogensafwikkeling, gezag, alimentatie, pensioenregeling, zorgverdeling, contactregeling en een ouderschapsplan: het maakt allemaal deel uit van een scheiding. Gehuwd of niet.

Een overlegscheiding bespaart je negatieve emoties, kosten en energie. Dat is in het voordeel van jullie allebei. En, wanneer ze in het spel zijn, óók van jullie kinderen.

Second opinion

Misschien zijn jullie ergens anders al een scheidingsprocedure gestart. En twijfel je of alles goed wordt vastgelegd. Bijvoorbeeld voor wat betreft de alimentatieberekening. Of het ouderschapsplan. Neem gerust contact met me op voor een second opinion. Ik voorzie je van uitgebreid advies. Zodat jij zeker weet dat straks alles goed op papier staat.

Overige specialismen

Mediation

Coaching samengestelde gezinnen

Internationaal