overlegscheidingsadvocaat / mediator / coach samengestelde gezinnen

Overlegscheiding

Overlegscheiding

Een overlegscheiding draait om vertrouwen. Om respect en waardering naar de ander, ook al is die persoon binnenkort jouw ex-partner. Anders dan bij een vechtscheiding komt de rechter er bij een overlegscheiden niet aan te pas. In plaats daarvan vertrouw je op een advocaat die er voor jouw belangen zit, zonder te strijden tegen de andere partij. Bij overlegscheiding spreek je af dat je de rechter niet inschakelt om knopen door te hakken. Je maakt in overleg afspraken met elkaar. Transparant, helder en constructief: deze manier van scheiden bespaart je veel tijd en leed.

Als overlegscheidingsadvocaat ben ik gevestigd in Breda. Ik rond jouw scheiding soepel en efficiënt af. Ik werk samen met de overlegscheidingsadvocaat van jouw partner, een coach en waar nodig ook een financieel deskundige. Eventueel schuift ook een kinderdeskundige aan. Zo ontstaat een team dat samen jullie belangen vooropstelt en oplossingsgericht werkt. Met respect naar elkaar en zo open, efficiënt en eerlijk mogelijk.

Voor wie is overlegscheiding?

  • Mensen die willen scheiden en kinderen hebben
  • Ondernemers die een overlegscheiding overwegen
  • Mensen die uit elkaar willen maar onderling grote verschillen hebben in balans, kennis en/of verwerking
  • Voor wie te maken heeft met complexe kwesties. Emotioneel, maar ook vermogensrechtelijk of bij financiële belangen

Overlegscheiding: ook voor ongehuwden

Bij een overlegscheiding is sprake van twee advocaten. Dit in tegenstelling tot mediation, waarbij ik als onpartijdig belangenbehartiger van jullie beiden fungeer. En hoewel de naam anders doet vermoeden, is een overlegscheiding ook mogelijk wanneer je ongehuwd bent. Sterker, ben je niet gehuwd maar heb je kinderen en/of samen vermogen, dan is een overlegscheiding juist aan te raden. Vermogensafwikkeling, gezag, alimentatie, pensioenregeling, zorgverdeling, contactregeling en een ouderschapsplan: het maakt allemaal deel uit van een scheiding. Gehuwd of niet.

Een overlegscheiding bespaart je negatieve emoties, kosten en energie. Dat is in het voordeel van jullie allebei. En, wanneer ze in het spel zijn, óók van jullie kinderen.

Praktijkgroep Overlegscheiding Zuid-Holland

Patrizia Marcucci maak deel uit van de Praktijkgroep Overlegscheiding Zuid-Holland.

Deze praktijkgroep bestaat uit advocaten, coaches en financieel deskundigen. Binnen de groep zijn zowel specialisten op het gebied van overlegscheiden als in de businessoverlegpraktijk.

Lees hier meer

Overlegscheiding Breda
Second opinion

Misschien zijn jullie ergens anders al een scheidingsprocedure gestart. En twijfel je of alles goed wordt vastgelegd. Bijvoorbeeld voor wat betreft de alimentatieberekening. Of het ouderschapsplan. Neem gerust contact met me op voor een second opinion. Ik voorzie je van uitgebreid advies. Zodat jij zeker weet dat straks alles goed op papier staat.

Bel vrijblijvend +31 (0)85 203 0059 of stuur een email. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier en ik zal snel contact met je opnemen.

Lees ook dit artikel over scheidingsadvocaat Breda.

Ben je op zoek naar een mediator in Breda, kijk dan hier.

Overige specialismen

Vraag een oriënterend gesprek aan
Scroll naar top